Logo

Pellaea - Pellaea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pellaea - Pellaea

 

Pellaea tilhører en bregneslægt med læderagtige blade.

Pellaea rorundifolia er en charmerende lille bregne, der ynder fugtig luft og ikke for høj stuetemperatur.

 

Pleje: Pellaea tåler ikke at stå i direkte sol om sommeren; men den øvrige tid af året tåler den nogen morgen- og aftensol. Den skal have meget vand og oversprøjtes regelmæssigt med kuldslået vand, helst regnvand. Om vinte­ren må temperaturen gerne være lav, dog ikke under 12°C. Hvis bladranden tørrer ind, skyldes det sandsynligvis for tør stueluft; det kan afhjælpes ved at anbringe potten på en omvendt potte i en skål vand. I sommerhalvåret tilføres regelmæssigt næring. Pottejorden skal altid føles fugtig; men der skal ikke gives nær så meget vand om vinteren som om sommeren.

Omplantning foretages kun, når plan­ten er blevet for stor til potten. Da rødderne ikke er dybtgående, kan man benytte en forholdsvis lav potte; potte­jorden kan bestå af en standard-jord­blanding, baseret på spagnum. Det er bedst at ompotte om foråret; store planter kan med forsigtighed deles. Efter ompotningen anbringes Pellaea ved en temperatur omkring 20°C, men Ikke i direkte sol. I tiden lige efter ompotningen gives lidt mindre vand end ellers. Pellaea kan også formeres ved hjælp af sporer.

 

Arter:

Pellaea rotundifolia er hjemme­hørende på New Zealand og er den art, som dyrkes mest. De små runde bladafsnit sidder på ca. 20 cm lange, hårede bladstilke. Den ligner ikke umiddelbart en bregne.

 

Pellaea viridis (eller Pellaea hastata) stammer fra Sydafrika og Madagascar. Bladstilkene er mørkerøde, ca. 30 cm lange, bladene er dobbelt fjersnitdelte og bladafsnittene trekantede, læderag­tige og grønne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.887 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her