Logo

Slangekaktus - Aporo'cactus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slangekaktus - Aporo'cactus

Slangekaktus blev opdaget omkring 1740 i Mexico, hvor den vokser hæn­gende ned fra træer og klippespræk­ker. Den er rigt forgrenet med 5-10 mm tykke og 50 cm lange stængler, som om foråret kan blive dækket af smukke røde, 7-9 cm lange blomster, der holder 3-4 dage.

 

Pleje: Slangekaktus, der ikke er podet over på en kraftig grundstamme, vok­ser forholdsvis langsomt og blomstrer mindre rigt. Som grundstamme kan bruges Selenicereus eller Trichocereus spachianus. Slangekaktus skal placeres så lyst som muligt uden direkte sol; for at stænglerne kan vokse uhindret, kan planten hænges op i en kurv. Om sommeren kan den udmærket anbrin­ges udendørs; men den må tages ind, før der er risiko for nattefrost. I sommerperioden skal der vandes og gødes jævnligt, mens der efter oktober og hele vinteren igennem kun vandes me­get lidt, indtil blomster knopperne bli­ver synlige omkring januar. Derefter vandes der gradvis mere, og planten holdes fugtigt i selve blomstringsperio­den. Ved høj temperatur og lav luft­fugtighed kan jævnlige overbrusninger være gavnlige, idet angreb af spindemi­der herved hæmmes. For at øge plan­tens forgrening kan man fjerne de yderste dele af stænglerne. Som potte­jord kan bruges en næringsrig stan­dard-jordblanding, baseret på spag­num, gerne med iblanding af lidt ler; enhedsjord er således velegnet.

 

Oktober-januar: lidt vand, lyst, 12°C.

Januar-februar: mere vand, lyst, 15°C.

Under blomstringen: meget vand, lyst, 20°C.

Resten af året: en del vand, lyst, 20°C.

 

Formering: Slangekaktus kan formeres ved frø; men det er lettere at forsøge at formere den ved stikning. Man kan f.eks. bruge de stængelstykker, der fjernes for at give øget forgrening af planten. Stiklingerne skal tørre på snitfladen, før de stikkes i en sandhol­dig jordblanding. For at holde sluttet luft og dermed høj luftfugtighed dækkes stiklingekassen med klar plastic, der fjernes igen, når stiklingerne har slået rod. Slangekaktus kan ligeledes formeres ved podning; i dette tilfælde skal snitfladerne være lidt skrå, og snitfladerne kan holdes sammen med elastik.

 

Arter:

Aporocactus flagriformis har tykke gre­ne og skarlagenrøde blomster med vio­let rand.

 

Aporocactus flagelliformis er velegnet som stueplante. Der er udvik­let en række hybrider med store, fuldt åbne blomster. En af de kendteste er 'Mallisonii', der har karminrøde. 12 cm store blomster.

Slangekaktus kan hænges i en kurv, så stænglerne udvikler sig frit.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
262108-11-2011 10:59:32 E Steffensen
Hvor køber man denne plante?

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her