Logo

Projektering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Projektering 

Ordet projektering er afledt af latin og betyder forslag eller planlægning. In­den for have- og landskabsplanlægnin­gen varetages dette arbejde næsten altid af landskabsarkitekter, der sepa­rat eller i forbindelse med andre pro­jekter udarbejder de nødvendige teg­ninger og planer, som skal ligge til grund for hele anlægsgartnerarbejdet, hvad enten dette omfatter en parcel­hushave, et offentligt anlæg, legeplad­ser eller friarealer ved større og mindre boligbebyggelser. Desuden er kirke­gårde, motorvejsanlæg, byplanlægning samt landskabsplanlægning omfattet af landskabsarkitektens projekteringsar­bejde.

AI projektering må foretages på et så godt grundlag som overhovedet mu­ligt, hvilket medfører, at der som regel skal udarbejdes nøjagtige opmålinger, indeholdende alle nødvendige oplys­ninger om terrænforhold, jordbonitet, skelforhold, tinglysninger m.m. Der­udover er det ofte nødvendigt at kende de krav og ønsker, bygherren stiller til det færdige anlæg, så at ingen fejl opstår p.gr. af mangelfulde oplysnin­ger i forarbejdet.

 

Projekteringen er som regel opdelt i forskellige faser, indeholdende for­skellige bearbejdningsgrader. Den før­ste fase kaldes skitseringsfasen, i hvil­ken den overordnede ideplanlægning foretages. Denne fase afsluttes af et skitseprojekt, der danner grundlag for den øvrige detailprojektering.

Det endelige projekt, der er et resultat af en viderebearbejdning af skitsepro­jektet, indeholder som regel afsæt­ningsplaner, terrænplaner, havepla­ner , beplantningsplaner , nødvendige detailtegninger samt en beskrivelse af arbejdets omfang og tekniske betingel­ser i vid forstand. Desuden må alle øvrige aftaler stadfæstes og godkendes af alle involverede 'parter, inden pro­jekteringen kan afsluttes.

Se også artiklerne Beplantningsplan og Landskabsarkitekt.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os