Logo

Projektering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Projektering 

Ordet projektering er afledt af latin og betyder forslag eller planlægning. In­den for have- og landskabsplanlægnin­gen varetages dette arbejde næsten altid af landskabsarkitekter, der sepa­rat eller i forbindelse med andre pro­jekter udarbejder de nødvendige teg­ninger og planer, som skal ligge til grund for hele anlægsgartnerarbejdet, hvad enten dette omfatter en parcel­hushave, et offentligt anlæg, legeplad­ser eller friarealer ved større og mindre boligbebyggelser. Desuden er kirke­gårde, motorvejsanlæg, byplanlægning samt landskabsplanlægning omfattet af landskabsarkitektens projekteringsar­bejde.

AI projektering må foretages på et så godt grundlag som overhovedet mu­ligt, hvilket medfører, at der som regel skal udarbejdes nøjagtige opmålinger, indeholdende alle nødvendige oplys­ninger om terrænforhold, jordbonitet, skelforhold, tinglysninger m.m. Der­udover er det ofte nødvendigt at kende de krav og ønsker, bygherren stiller til det færdige anlæg, så at ingen fejl opstår p.gr. af mangelfulde oplysnin­ger i forarbejdet.

 

Projekteringen er som regel opdelt i forskellige faser, indeholdende for­skellige bearbejdningsgrader. Den før­ste fase kaldes skitseringsfasen, i hvil­ken den overordnede ideplanlægning foretages. Denne fase afsluttes af et skitseprojekt, der danner grundlag for den øvrige detailprojektering.

Det endelige projekt, der er et resultat af en viderebearbejdning af skitsepro­jektet, indeholder som regel afsæt­ningsplaner, terrænplaner, havepla­ner , beplantningsplaner , nødvendige detailtegninger samt en beskrivelse af arbejdets omfang og tekniske betingel­ser i vid forstand. Desuden må alle øvrige aftaler stadfæstes og godkendes af alle involverede 'parter, inden pro­jekteringen kan afsluttes.

Se også artiklerne Beplantningsplan og Landskabsarkitekt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her