Logo

Lysichiton - Lysichiton americanus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lysichiton - Lysichiton americanus

Lysichiton er en ret sjælden, men spændende sumpplante, som fortjener større udbredelse, da den er nem at dyrke, blot man har et sumpbed eller et bassin i haven. Planten stammer fra Nordamerika. Den har en kraftig rod­stok, som vokser hurtigt til i fugtig jordbund. Om foråret udvikles de hel­randede, 60 cm lange blade på en 15 cm lang stængel; jo større næringstilførsel, desto kraftigere blade. Samtidig udvikles de lysende svovlgule, kallalig­nende blomsterstande på lange, krafti­ge stængler.

 

Lysichiton er en smuk sumpplante, der trives bedst på 10 cm vand.

 

Vækstkrav: Næringsrig, fugtig tørve­jord er en betingelse for god udvikling af planten. I vækstperioden bør der tilføres blandingsgødning, og hvis van­det tørrer bort i en varm sommer, må man sørge for tilførsel af nyt vand.

 

Pleje: Lysichiton kan formeres ved frø, der straks efter modningen anbringes i fugtig jord, som aldrig må udtørre. Frøene kan eventuelt sås i enhedsjord i urtepotter, som stilles i underskåle, der til stadighed holdes vandfyldte, så at enhedsjorden er konstant fugtig. Fra såning til blomstring behøver planten 3 år. Deling af rodstokkene kan foreta­ges i september. Udover konstant fug­tighed og rigelig gødskning kræver planterne ingen pleje.

 

Andre arter: Lysichiton camtschatcen­sis hører hjemme i Japan og det østlige Sibirien. Den blomstrer noget senere end den amerikanske art, i reglen i maj. Bladene har en blågrøn tone, og blomsternes hylsterblade er snehvide.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os