Logo

Bredblad - Stropharia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bredblad - Stropharia

Bredblad-slægten består af en række arter, der har en mere eller mindre hvælvet hat og en stok, hvorpå sløret danner en ring. Sporerne dannes på lameller på hattens underside, og svampene er ofte slimede.

 

Ager-bredblad (Stropharia coronilla) har en let hvælvet hat på 1-. Farven er blegt strågul med brede kødfarvede lameller, der siden bliver chokolade-farvede. Svampen er glat i tørt vejr, men bliver som fugtig slimet. Stokken er kort, kraftig og hvid og har en udstående ring. Denne svamp er spiselig.

 

Spanskgrøn bredblad (Stropharia aeru­ginosa) er almindelig især på vejkanter, i skov eller omkring stubbe. Spanskgrøn bredblad har en hvælvet, 2- stor hat, der er stærkt slimet. Farven er spanskgrøn, men afbleges til gullig­grøn. Lamellerne er brede og enten chokoladefarvede eller gulligbrune. Stokken er glat over ringen, nedefter flosset-skællet, og farven er blegere end hattens. Svampen er almindelig i vejkanter i skov eller omkring stubbe. Den er smuk, men værdiløs som føde.

 

Halvkugleformet bredblad (Stropharia semiglobata) har en slimet, strågul hat på 1-, der er halvkugleformet hvælvet. Stokken er slank og opret, slimet under ringen. Svampen vokser på gødning og er fremme fra maj til november.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (16 stemmer)
Siden er blevet set 4.022 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her