Logo

Emulsion

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En emulsion er en væske, hvori et uopløseligt stof er fint fordelt. Man fremstiller en emulsion ved at blande stoffet i et fortyndingsmiddel, i reglen vand. Blandingen omrystes kraftigt, så at stoffet opdeles i meget små partikler eller dråber, som kan holde sig svæ­vende i væsken et stykke tid. Ved henstand vil dråberne eller partiklerne samle sig på overfladen eller bund­fældes.

En emulsion kan gøres stabil ved til­sætning af visse stoffer, der omgiver de enkelte småpartikler med en tynd hin­de og hindrer disse i at samle sig på ny. De fleste sprøjtemidler til bekæmpelse af insekter, svampesygdomme eller ukrudt købes i koncentreret form, for­tyndes med vand og emulgeres før anvendelsen. For at sikre en god forde­ling og en ensartet koncentration af de virksomme midler i en sprøjtevæske er det vigtigt, at denne omrøres omhyg­geligt og omrystes kraftigt umiddelbart før brugen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her