Logo

Nød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nød

En nød er en tør frugt, hvor frugt og frugtskal er vokset sammen - her en sam­ling hasselnødder. En nød er en tør, uopspringende frugt med kun et eller eventuelt to frø, som ikke løsnes fra frugten. Nødder findes hos enkeltfrugtede planter, f.eks. i birkefamilien, hvor nødden er vinget, og i hasselfamilien, hvor nødderne er omgivet af tre sammenvoksede højbla­de. Hos bøgefamilien (bøg, eg og ægte kastanje) sidder nødden i en skål, der er dannet af en stængel og højblade. Hos bøg og ægte kastanje er skålens højblade udviklet til pigge.

Hos de flerfoldsfrugtede planter består frugten af en samling selvstændige småfrugter. Hos anemone, ranunkel og jordbær er småfrugterne nødder. Nødderne hos jordbær sidder i den saftige, opsvulmede blomsterbund, der af de fleste opfattes som et bær. Også alle græsarterne har nøddefrugter, hvor frøgemmet er vokset sammen med frøskallen. Valnød har egentlig et misvisende navn, idet valnøddefrugten er en stenfrugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?Effektiv reklame - klik her