Logo

Pyntegrønt - leatherleaf - Arachniodes adiantiformis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pyntegrønt - leatherleaf - Arachniodes adiantiformis

Arachniodes er en bregne med mørke­grønne, holdbare blade med 1-3 delte udskæringer og aflange, tandede små­blade. Bladene anvendes som pynte­grønt til buketter og lignende. Planten hører hjemme i Sydamerika, Sydafrika og New Zealand. I blomsterhandelen kaldes den »leatherleaf« (læderblad).

 

Kultur: Arachniodes gror bedst i en luftig jord med god vandholdende ev­ne. Gødning tilføres regelmæssigt om sommeren, men næsten ikke om vinte­ren. Der vandes, så jorden er fugtig, men ikke våd. Arachniodes er ikke særlig varmekrævende, og den skades ikke, før temperaturen nærmer sig fry­sepunktet.

 

Formering: Hvor planterne dyrkes i bede, lægges 10-12 cm lange rodstæng­ler med en indbyrdes afstand på 30 cm. Hver rodstængel skal have 2-3 sunde blade og en uskadt endeknop.

 

Sygdomme: Arachniodes kan angribes af svampesygdomme både i rodstæng­len og på bladene. Rodstænglen kan blive sort og vanddrukken, eller der kan opstå tørre, brune rådpletter. Be­kæmpelse sker ved hjælp af et svampe­middel, der udvandes i jorden. På bladene kan opstå pletter med grå eller rødlige midterpartier, og pletterne kan vokse sammen til store plamager. Be­kæmpes ligeledes ved hjælp af et svam­pemiddel.

 

Arachniodes har ikke noget officielt dansk navn, men kaldes »leatherleaf« af blomster­handlere.

 

Tips: Pyntegrønt er storkulturer i specialgartnerier.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?

Effektiv reklame - klik her