Logo

Slimskimmel - Fusarium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slimskimmel - Fusarium

Potteplanten til højre er inficeret med fusarium og er ved at visne væk. Angreb af fusarium kaldes også fusariose.

Slimskimmel er en slægt af svampe, der lever i jorden. De optræ­der også som snyltere, der angriber levende planter, på hvilke de danner slimede belægninger, som kan farves røde af sporer. Svampene forekommer ret almindeligt på kartofler, tulipanløg og asparges, hvor svampens hyfer træn­ger ind i det næringsrige forrådsvæv, der bliver blødt og ildelugtende. Slim­skimmel er også årsag til rodbrand, der får unge planter til at rådne i rodhalsen, området mellem rod og stængel. Sneskimmel, der ødelægger langvarigt snedækkede græsplæner, er også en Fusarium-art. Svampene er fundet i et stort antal arter, ca. 150. En af årsagerne til, at slimskimmel er så udbredt, er den kolossale forplant­ningsevne, idet slægten har en lang række formeringsmetoder. Alminde­ligvis optræder der i den slimede be­lægning encellede mikrosporer og Iler­cellede, bananformede makrosporer, der ved varme og fugtige forhold hur­tigt spirer og forårsager nye svampe­angreb.

 

Bekæmpelse: Slimskimmels sporer er modstandsdygtige over for tørke, var­me, kemikalier osv. Desuden danner nogle af arterne sporehuse med sæk­sporer efter befrugtning; det kan der­for være vanskeligt at bekæmpe svam­pene. Det er vigtigt at fjerne sygt plantemateriale, at undgå at såre plan­terne samt overdreven fugtighed. Ved dampning af jorden dræbes alle spore­formerne. Ved kemisk bekæmpelse kan der anvendes Brassicol, Captan og Thiram i de koncentrationer, der er angivet på detailpakningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her