Logo

- Hvor findes kaktus og sukkulenter?

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Hvor findes kaktus og sukkulenter?

Kaktus. Cactaceae er en familie, der næsten udelukkende findes i den Ny Verden. Planternes naturlige udbredelsesområder findes hele vejen fra det sydlige Canada ned til Patagonien, men deres hovedområde ligger i Mexico og nogle af de sydamerikanske lande i Andesbjergene. Kaktus er blevet indført til mange andre tørre områder i verden, hvor nogle af dem har formeret sig meget voldsomt og har udviklet sig til alvorlige problemer. Det gælder blandt andet Australien.

 

Sukkulenter. Sukkulenter findes i mange egne af verden, men de største koncentrationer er i Mexico og Sydamerika, specielt landene i Andesbjergene. Der findes også betragtelige antal i mange Syd- og Centralamerikanske lande, såvel som Østafrika. Arabien, Madagaskar og Indien.

Interessant nok er der ikke ret mange sukkulenter i de australske ørkener (ud over de indførte kaktus), muligvis fordi der her er for længe mellem regnfaldene, og de er for upålidelige. Floraen der består især af meget hurtigtvoksende enårige planter med frø, der kan holde sig spiredygtige i mange år - en alternativ overlevelsesstrategi til sådanne betingelser.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (30 stemmer)
Siden er blevet set 5.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
275408-02-2012 20:45:46 Lillian Staal
Hvad hedder denne kaktus? Jeg fik den første kaktus for ca. 40 år siden. Desværre er dens sidste "efterkommer" lige gået ud. Jeg ville blive glad, hvis jeg igen kunne skaffe et eksemplar.
275521-08-2011 07:56:32 Karl Åge pedersen
Den er bare flot

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her