Logo

Aeonium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aeonium

Denne relativt lille planteslægt stammer fra de Kanariske Øer, Cape Verde-øerne, Madeira og Nordafrika. De ses ofte i havecentre - specielt de arter, som har mørkt rødbrune blade. Blandt dem er Aeonium arboreum var. »Atropurpureum« eller Aeonium arboreum »Schwartzkopf« (øverst), højstammet husløg, som er endnu mørkere og mere livskraftig. Den sidstnævnte er en god sommerplante i et bed, men skal plantes højt og drænet i potte og tages ind, før frosten kommer.

Planternes vækstform er en høj (ofte over 45 cm), nøgen stængel med en roset af matte eller skinnende og af og til hårede blade i toppen (Aeonium smithii og Aeonium simsii) og en endestillet blomsterstand. Heldigvis danner planten som regel flere sideskud, før den blomstrer, så det hele ikke går tabt. Planten kan også sætte frø. Blomsterne er normalt gule, af og til hvide eller lyserøde (Aeonium nobile), og blomsterstanden vil rumme over hundrede små blomster, der er arrangeret i pyramideform. Blomsterne åbner sig i rækkefølge over en lang periode.

En enkelt art, Aeonium tabuliforme, har ingen stamme, men vokser helt plant med jorden og kan i kultur blive på størrelse med en middagstallerken. Denne art dyrkes fra frø eller af og til fra blade. Aeonium cristate eller den monstrøse form af denne er mere almindeligt tilgængelig. Ved at tage de små individuelle hoveder af denne, kan man nogle gange dyrke normale planter.

 

 

Aeonium nobile

 

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (23 stemmer)
Siden er blevet set 23.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1303602-11-2020 11:34:49 Linda
Hej Kan se oplægget er gammelt men kan nogen fortælle mig hvor jeg kan købe en Aeonium arboreum Schwartzkopf ? Jeg har været i syv plante centre og ingen har den , så hvis nogen har en lille plante eller en lille blomst fra en moderplante så køber jeg den gerne . Leder os efter den som hedder Kiwi som os er med høj stamme . God dag til alle
1293710-05-2020 12:21:42 Ingrid Vest
Hvordan passer jeg en Aeonium?
340512-07-2014 10:12:09 Michael Rudbæk
Dejlig med en plante der kan tåle op til 40 grader, og tilmed også direkte sol i Udestuen, uden den behøver ret meget drikke, bare skyd på skyd der viser den har det godt.
340612-07-2014 10:12:08 Michael Rudbæk
Dejlig med en plante der kan tåle op til 40 grader, og tilmed også direkte sol i Udestuen, uden den behøver ret meget drikke, bare skyd på skyd der viser den har det godt.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her