Logo

Arrojadoa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Arrojadoa

Foto: Arrojadoa rhodantha aureispina

 

Dette er en lille slægt af ret interessante brasilianske kaktus, som danner små klynger af grenede stæng­ler, der bliver op til 60-100 cm høje. Det er karakteri­stisk for slægten, at plan­terne udvikler små totter af børster og hår i spidsen af stænglerne, hvorfra de små voksagtige og normalt lyserøde blomster udvikles. De er ret nemme at dyrke under forudsætning af, at de får en minimums­vintertemperatur. der er lidt højere end gennem­snittet, lad os sige 10°C. De vokser ret hurtigt, og man kan regne med, at de blomstrer på tre til fire år fra frø, og bestemt inden de er 30 cm høje.

Arter med tykkere stængler som Arrojadoa rhodantha eller Arrojadoa aureispina er de mest robuste, mens arter med tyndere stængler, såsom Arrojadoa eriocaulis eller Arrojadoa penicillata kan behøve en lille smule vintervand for at forhindre stænglerne i at tørre ud. De kan for­mentlig kun findes i nogle få specialgartnerier.

 

Arrojadoa penicillata

--

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kaktus og sukkulenter - pasningKaktus og sukkulenter kunne have fyldt hele dette site, og der findes da også mange bøger...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os