Logo

Bajonetplante - Sansevieria - Svigermors skarpe tunge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bajonetplante - Sansevieria - Svigermors skarpe tunge

Denne omfattende slægt, som kommer fra det afrikanske kontinent, har en repræsentant, som må findes i tusinder af hjem verden over, og som ejerne formentlig ikke engang ved er en sukkulent plante. Det er Sansevieria trifasciata eller »svigermors skarpe tunge« (foto øverst). Den kan meget hurtigt vokse ud af en 40 cm potte, og den kan deles regelmæssigt. Denne specielle art findes i en række forskellige udformninger. Den mest kedelige er den ensfarvede form med mørkegrønne blade. De brogede former er langt mere interessante. De har enten en gul stribe langs bladenes kanter eller en gul stribe midt i bladene. Bladene har desuden også vandrette striber, og de er kendt for at blomstre, selvom blomsterstænglerne ikke er specielt store på denne art. Blomsterne åbner sig om aftenen, og de dufter ret kraftigt, nærmest som hyacinter. En variant, der er lidt nemmere at have med at gøre, er Sansevieria trifasciata »Colden Hahnii«, som har meget kortere rosetter, og som breder sig langsommere.

Nogle varianter, f.eks. Sansevieria pinguicula, har for vane at »vandre« hen over jorden eller toppen af en urtepotte med deres nye aflæggere. De producerer en jordstængel over jorden, og planten for enden slår så rødder, når den er et stykke væk fra forældreplanten. Nogle arter, såsom Sansevieria cylindrica med cylindrisk stængel, kan vokse relativt langsomt. Sansevieria grandis er nok den største af arterne. Den kan producere en blomsterstand, der er op til 1,25 m høj. Sansevieria aethiopica er en lille art, som klarer sig fint i dyrkning, og som laver aflæggere og blomstrer ganske let. Den har også en ret stor og stærkt duftende blomsterstand. I det store hele er det en meget nøjsom slægt, der kan tolerere de fleste betingelser.

 

  

Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' med blomst

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (41 stemmer)
Siden er blevet set 13.279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
315908-05-2014 13:00:02 gitte
Jeg har selv en
316009-10-2012 20:11:28 Rita Bjelland Larsen
Hvorfor sier noen lilje og noen kaktus sukkulent. Den kan da ikke være begge deler. Jeg har nå fått flere planter og til våren kan jeg kanskje dele dem En er flettet og den har nå satt avleggere. Skulle hatt et bilde, men jeg vet ikke hvordan jeg legger inn bilder her. Skal få en sønn til å hjelpe meg.
316109-10-2012 13:26:22 Kurt J. Christensen
Ja, du har ret jeg har selv oplevet at min plante har blomstret 2 gange i år
316217-08-2012 19:03:32 Rita Bjelland Larsen
Jeg har nettop lest at denne planten renser luften for formaldehyd som er utbredt i moderne boliger. Jeg har for mange år siden blitt testet allergisk for formaldehyd og har ikke skjønt hvor jeg har vært i kontakt med denne gassen. Kanskje den er i min leilighet? Jeg har nå kjøpt noen av disse plantene, men de er av den grønne sorten, mangler de gule stripene. Vet noen om det jeg har lest medfører riktighet? Jeg prøver iallfall alle råd, også dette.
316316-04-2012 16:02:54 Kurt J. Christensen
jeg har lagt fotoes af den på facbook
316416-04-2012 15:56:02 Kurt J. Christensen
min plante en en anden art for den har ikke den lyse på bladene. Så hvilken art er det så ? Den blomster for tiden med de samme blomster.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her