Logo

Copiapoa humilis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Copiapoa humilis

Copiapoa humilis er en af de hurtigstvoksende medlemmer af slægten. Den vil begynde at blomstre, når den er fire år gammel.

Denne gruppe meget interessante kugleformede kaktus kommer fra de tørre kystørkener i det nordlige Chile. Der får de meget af deres fugtighed fra de tågebanker, der driver ind over kysten. Mange afdem får meget lidt direkte regn. De er langsomtvoksende og danner til sidst store »tønder« eller klumper, der må være over 100 år gamle.

Overraskende nok trives de fint som dyrkede planter, selvom de fleste arter stadig vokser langsomt. Nogle af dem vil ikke begynde at blomstre, før de er mellem 10 og 20 år gamle. De foretrækker en grusblandet jord uden ret meget humus. I varme klimaer er det meget vigtigt at give dem rigeligt med ventilation, da det er forbavsende nemt at svide dem. Det er en god ide at sprøjte dem med en vandforstøver med jævne mellemrum. Blomsterne er ret ens, gule og mellem 2,5 og 5 cm i diameter.

De mere blødstænglede arter, såsom Copiapoa humilis vokser hurtigst, og de vil begynde at blomstre, når de er omkring fire år gamle. Nogle af de arter, som har kraftige torne, f.eks. Copiapoa cinerea, er ret langsomme og skal måske være 12 eller 15 år gamle, før de begynder at blomstre. Med alderen udvikler nogle af arterne interessante farver. Copiapoa cinerea bliver f.eks. kalkhvid.

--

 

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!