Logo

Coryphanta - Coryphanta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coryphanta - Coryphanta

Navnet Coryphanta stammer fra de græske ord koryphe = top og an­thos = blomst og hentyder til, at blomsten fremkommer fra toppen af planterne. Denne kugleformede kak­tusslægt forekommer hovedsagelig i de varmere egne af Mexico. Arten ligner meget en anden kaktusslægt, Mammil­laria, men blomsterne er større. Den blomstrer ikke helt så villigt som Mam­millaria.

 

Arter:

Coryphanta clava bliver 30 cm høj og 10 cm tyk. I bladhjørnerne findes røde honningkirtler , der ofte besøges af myrer. Blomsterne er skin­nende gule på indersiden, mens de er grønlige med røde pletter på yder­siden.

 

Coryphanta erecta er stumpt kuglefor­met med lysegule, fine torne.

Coryphanta elephantidens er mørke­grøn med brede, flade kugler. De buede torne minder om edderkoppe­ben. Blomsterne er ca. 10 cm i diame­ter, rosa med mørkere kronblad­spidser.

 

Pasning: Coryphanta kræver en varm, solrig vokseplads og ikke for kraftig vanding. Om vinteren må temperatu­ren ikke komme under 10°C. Hvis temperaturen er lav og luftfugtigheden er høj, kan der opstå forrådnelsesplet­ter på planten. Pottejorden skal være let og næringsrig med god luft adgang til rødderne.

 

Formering: Hvis formering sker ved såning, er det bedste såtidspunkt fe­bruar. Der sås i en let og porøs jord. Temperaturen holdes på 20-22°C, og under spiringen må frøet ikke tørre ud. Hvis formeringen sker ved stiklinger, afskæres de små planter, der dannes som sideskud på moderplanten, og stikkes i en let og porøs jord. Stikning sker bedst i april-juni, men det er muligt at stikke med held hele året. Stiklingerne beskyttes mod stærkt sol­lys og holdes jævnt fugtige.

 

Coryphanta er nem at dyrke, selv for en uøvet kaktussamler.

 

Coryphanta blomstrer en stor del af året.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her