Logo

Cotyledon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cotyledon

Cotyledon ladismithensis er en af de mindre arter og dermed passende til et lille drivhus eller en vinterhave.

Denne lille slægt på omkring ti arter stammer for det meste fra det sydlige Afrika. Disse planter både vokser og blomstrer om vinteren. De kan have hårede eller glatte blade, der kan være runde, spidse, skiveformede eller ægformede. Planterne er ofte ret variable, selv inden for den samme art, og kan have ensfarvede grønne blade, hvidlige blade (med farina) og blade med røde kanter.

En af de mindre arter, som derfor passer til et lille drivhus eller en vinterhave, er Cotyledon ladismithensis. Det er en af formerne med hårede blade. Den blomstrer ret villigt med klokkeformede orange blomster. Den danner en lille busket plante, og den er nem at formere fra stiklinger.

Cotyledon eliseae er først for nyligt blevet navngivet. Den har i nogle år været kendt som »cotyledonen fra Quartz River Canyon«. Den er mindre end Cotyledon ladismithensis, med klæbrige hår på bladene. Hver eneste jordpartikel hænger fast, når den bliver plantet om! Med sine dyborange blomster er Cotyledon eliseae en glimrende plante til en hængepotte.

Cotyledon orbiculata har mange forskellige former. De fleste med blåhvide blade og røde kanter. Der findes en form uden de flotte farver på bladene, men den er langt mindre almindelig. Den er nem at have med at gøre. Det er let at opformere fra stiklinger eller blade. Blomsterne er klokkeformede, og kronbladenes spidser vender udad.

--

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.653 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kaktus og sukkulenter - pasningKaktus og sukkulenter kunne have fyldt hele dette site, og der findes da også mange bøger...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!