Logo

Dasylirion

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dasylirion

Dasylirian wheeleri er den mest almindeligt dyrkede art fra denne slægt.

Denne lille slægt består af store planter, der kan opnå en diameter på 3-4 m i deres naturlige habitater i det sydlige USA og Mexico. Da planterne ikke alene er særkønnede, men også monokarpiske, er de endnu mere afhængige af synkroniseret blomstring end de fleste andre. Ligesom agaverne forbereder denne plante sig på blomstringen, hvorefter den dør efter at have produceret store mængder frø.

Dasylirion wheeleri er den mest almindelige art, med smalle 60 cm lange blade, som er tynde i tværsnit. Bladenes kanter er besat med fine tænder, der vender ind mod centrum af planten (hvilket gør det vanskeligt at trække en hånd til sig, hvis den har vovet sig så langt ind). Blomsterstanen kan blive op til 3 m høj og ligne en fjerbusk. Frøene er tæt pakket sammen i frøkapslerne. De ligner små sorte skiver. Ligesom hos agaverne, bliver frøene ofte voldsomt parasiteret i naturen af de selv samme insekter, som hjalp med til at bestøve dem. Planten har imidlertid så rigelige frømængder, at der normalt er nok til alle. Vi har haft held med at få denne plante til at overleve udendørs om vinteren i vores have.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?Effektiv reklame - klik her