Logo

Greenovia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Greenovia

Greenovia dodrantalis fra de Kanariske øer.

Dette er en anden charmerende lille sukkulent slægt fra de Kanariske Øer ud for Afrikas vestkyst. Der findes kun to eller tre arter, og de er alle sammen lige lette at dyrke. Greenovia dodrantalis er måske den bedste art, fordi den producerer mange aflæggere. Greenovia aurea forbliver som regel ugrenet, hvilket kan være en katastrofe, hvis planten beslutter sig for at blomstre, eftersom den dør efter blomstringen.

Disse lave, blågrønne planter vokser om vinteren. I sommermånederne, når de er i hvile, lukker bladrosetteme sig, så de ligner blå rosenknopper. Men om efteråret, når vejret bliver køligere og mere fugtigt, begynder »knopperne« at åbne sig igen. Når de blomstrer, sker det sidst på vinteren eller tidligt på foråret. Vi har aldrig set frøplanter dukke spontant op fra disse planter og må derfor gå ud fra, at de er selvsterile.

En avler har for nylig plantet tre eller fire planter udendørs i et stenbed på et beskyttet sted. Selvom de har haft frostvejr, trives de glimrende. Den virkelige prøve kommer, hvis vi får sne, og det lægger sig på planternes rosetter. Som sikring kan man give beskyttelse i form af grangrene eller tørt hø, evt. suppleret med et stykke glas, man understøtter.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.098 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her