Logo

Jatropha

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jatropha

Denne meget store plantegruppe er nært beslægtet med euphorbiaerne og er vidt udbredt i troperne. Mange af arterne kan købes, da de er nemme at dyrke fra frø, men det er et åbent emne, hvor mange af dem der egentlig er sukkulente.

 

Advarsel: Nogle af de mere urteagtige arter har hår eller kroge på stænglerne og undersiden af bladene, der ligesom brændenælders hår kan efterlade en irriterende brænden og kløen. Nogle mennesker reagerer mere kraftigt på brændehårene end andre.

 

Vi kan kun anbefale to:

Jatropha podagrica (øverst), som dyrkes i udstrakt grad i Europa som stueplante. Den har røde blomster, og både han- og hunblomster på den samme plante.

Jatropha carthartica, tidligere kendt som Jatropha berlandieri, den mest sukkulente af arterne. Den har en stor underjordisk, opsvulmet jordstængel. så den skal bruge veldrænet kompost, og man skal være forsigtig med vandingen.

 

Jatropha podagrica

 

Se også: Jatropha som oliekilde

 

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (10 stemmer)
Siden er blevet set 3.974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
322209-08-2013 08:55:08 Neman
Kan man købe planten herhjemme og hvor ?
322316-10-2011 21:50:07 Karsten Kemp
Jatropa Podagrica har jeg haft i mange år som potteplante og den blomstrede nogenlunde tit. Jeg købte den i Botanisk Have i sin tid, hvor man får gode instruktioner med. Jeg købte den for dens sjove udseende. Den vokser hurtigere end kaktusser, men stadigvæk adstadigt!

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her