Logo

Monanthes - Monanthes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Monanthes - Monanthes

De fleste arter af Monanthes er hjem­mehørende på De Canariske Øer. De krybende, pudedannende eller lave, busk lignende planter har små blade tæt samlet i rosetter i spidsen af stængler­ne. De små rosafarvede, gule eller grønlige blomster har en iøjnefalden­de, voksagtig struktur; de udvikles om foråret.

 

Monanthes muralis har srriå, kødfulde blade.

 

Pleje: Monanthes er en letdyrkelig saftplante, som kun stiller ringe krav til dyrkningssubstratet, der kan bestå af enhedsjord og grus. Næringstilførslen skal være meget moderat, idet der ellers bliver for stor afstand mellem bladene, som også mister deres kønne farve. Monanthes' vækstperiode falder om vinteren og hvileperioden om som­meren; planten kræver derfor en del mere vand i vinterhalvåret.

 

Formering: De pudedannende arter formeres ved deling, mens de busk lig­nende arter formeres ved stiklinger. Planterne kan også frøformeres.

 

Arter:

Monanthes laxiflora er stærkt forgrenet og bliver ca. 15 cm høj. Stænglerne og bladene er tæt besat med hvide papiller (udposninger) på overfladen, hvorved denne får en fløjlsagtig glans; bladene er grønne. De rødprikkede blomster er samlet i stande med 3-5 blomster i hver.

 

Monanthes muralis er busket, ca. 10 cm høj og forgrenet med krybende, i spidsen oprette stængler. De grå- og brunplettede blade er 0,5-1 cm lange og besat med ru papiller. Blomsterne er hvide til rosafarvede.

 

Monanthes polyphylla danner tætte tu­er af bladrosetter , der i gennemsnit er 1 cm i diameter. Bladene er lysegrønne og blomsterne rødbrune. Planten tåler ikke direkte sol, idet bladene så bliver gule.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.077 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her