Logo

Stjerneskud - Euphorbia loricata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stjerneskud - Euphorbia loricata

Stjerneskud er en af de nyeste potte­planter i Danmark, hvor den blev bragt på markedet i 1978. Den hører hjemme i Kapprovinsen i Sydafrika. Dens danske navn hentyder til blom­sterne; de sidder som stjerner på lange stilke, der rager ud fra planten. Efter afblomstringen bliver blomsterstilkene siddende, idet de forveddes og bliver tornagtige; derfor kaldes planten i sit oprindelsesområde »pindsvineplante«. Stammen er valseformet og holder sig næsten uforgrenet, hvis den ikke kni­bes. Bladene sidder direkte på stæng­len og er smalt ovale.

 

Pleje: Stjerneskud er en forholdsvis nem potteplante, som ikke stiller særli­ge krav til pasning. Hvis den vandes for meget, kan den tabe bladene; men planten mister dog ikke hele sin deko­rative værdi herved. Den skal stå så lyst som muligt, men ikke i direkte sol. I den lyse halvdel af året gødes mode­rat, mens der ikke gødes om vinteren og kun vandes lidt. Den bedste tempe­ratur er 16-25°C.

 

Formering: Stjerneskud formeres om foråret ved stiklinger. Stænglerne inde­holder store mængder mælkesaft, der løber ud, når de skæres over; derfor skal stiklingerne lægges i vand straks efter skæringen. De stikkes i en spag­numblanding eller enhedsjord, og tem­peraturen holdes på 20-25°C i forme­ringsperioden.

 

Se også artiklen Vortemælk.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her