Logo

Stjerneskud - Euphorbia loricata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stjerneskud - Euphorbia loricata

Stjerneskud er en af de nyeste potte­planter i Danmark, hvor den blev bragt på markedet i 1978. Den hører hjemme i Kapprovinsen i Sydafrika. Dens danske navn hentyder til blom­sterne; de sidder som stjerner på lange stilke, der rager ud fra planten. Efter afblomstringen bliver blomsterstilkene siddende, idet de forveddes og bliver tornagtige; derfor kaldes planten i sit oprindelsesområde »pindsvineplante«. Stammen er valseformet og holder sig næsten uforgrenet, hvis den ikke kni­bes. Bladene sidder direkte på stæng­len og er smalt ovale.

 

Pleje: Stjerneskud er en forholdsvis nem potteplante, som ikke stiller særli­ge krav til pasning. Hvis den vandes for meget, kan den tabe bladene; men planten mister dog ikke hele sin deko­rative værdi herved. Den skal stå så lyst som muligt, men ikke i direkte sol. I den lyse halvdel af året gødes mode­rat, mens der ikke gødes om vinteren og kun vandes lidt. Den bedste tempe­ratur er 16-25°C.

 

Formering: Stjerneskud formeres om foråret ved stiklinger. Stænglerne inde­holder store mængder mælkesaft, der løber ud, når de skæres over; derfor skal stiklingerne lægges i vand straks efter skæringen. De stikkes i en spag­numblanding eller enhedsjord, og tem­peraturen holdes på 20-25°C i forme­ringsperioden.

 

Se også artiklen Vortemælk.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!