Logo

Reinwardtia - Reinwardtia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Reinwardtia - Reinwardtia

Der findes kun to arter af Reinwardtia, begge hjemmehørende i bjergområder i Nordindien. Den tidligere direktør for Leidens botaniske have K. G. K. Reinwardt (1773-1854) har givet navn til slægten. Det er lave buske, der kun bliver 60-80 cm høje. Bladene er spredte, ovale til lancetformede og op til 8 cm lange. De forholdsvis store, lysegule blomster er samlet i endestil­lede blomsterstande; blomsterstanden holder nogle uger; men den enkelte blomst holder kun 3-4 dage. Den ene blomst afløser således den anden.

 

Pleje: Reinwardtia er en nøjsom potteplante, der blot ikke tåler temperatur­er under 10°C. Pottejorden kan bestå af en standard-jordblanding, baseret på spagnum. Om sommeren kan plan­ten stilles udendørs på en beskyttet plads. Den vandes og gødes regelmæs­sigt i sommerhalvåret, mens den om vinteren kun vandes meget sparsomt. For at få god forgrening på planterne kan man knibe de unge skud omkring juni.

 

Formering: Reinwardtia formeres ved stiklinger, der stikkes i en blanding af spagnum og f.eks. lecagrus. Det er bedst at formere i perioden februar­marts, og jorden skal blot være ca. 14°C. Det er også muligt at så Rein­wardtia.

 

Reinwardtia trigyna er en smuk stueplante, der ikke tåler meget mere end 18-20°C.

 

Arter:

Reinwardtia tetragyna blom­strer i november-marts. Bladene er ovale.

 

Reinwardtia trigyna blev indført fra Indien omkring 1799. Den blomstrer med mange ca. 3 cm brede blomster i januar-marts.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.731 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her