Logo

Snepude - Iberis sempervirens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snepude - Iberis sempervirens

Man mener, at de gamle grækere har opkaldt Iberis efter en karseplante , der voksede i Iberia (Spanien); latin sem­pervirens = stedsegrøn. Snepude findes vildtvoksende i de mellemeuropæiske bjergegne, på Kreta og i Lilleasien.

Det er en halvbusk med glatte, grønne stængler, der overvintrer, men kun bliver træagtige ved grunden. De mør­kegrønne blade, der er lancetformede og lidt læderagtige, overvintrer ligele­des, måske bortset fra de strengeste vintre. Blomsterne, der fremkommer i maj, er små, skinnende hvide og sam­let i lette, flade halvskærme.

 

Vækstkrav: Snepude er en uhyre let­dyrkelig plante, som trives i enhver veldrænet havejord, selvom den fore­trækker en kalkholdig muld. Den kan vokse i halvskygge; men man får den bedste blomstring i fuld sol. Den er velegnet i stenbedet og i forgrunden af staudebedet, men kan også anvendes som kant- eller bundplante i bedene omkring terrassen eller endog som murplante.

 

Formering: Snepude kan formeres ved frø, som sås i bænk tidligt om foråret; frøplanterne prikles i eftersommeren og kan udplantes det følgende forår. Snepude kan også formeres ved deling og, uhyre nemt, ved stiklinger, som skæres og stikkes forår eller efterår.

 

Sorter: Der findes en del have sorter, hvoraf de bedste er 'Snowflake', ret høj og meget hårdfør; 'Little Gem', lav og busket i væksten, men lidt sart; 'Zwergschneeflocke', lav og hårdfør; 'Findel', særdeles rigtblomstrende og hårdfør.

 

Snepude (Iberis sempervirens) er en nem pudeplante, som i maj virker som et blomstrende snetæppe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 10.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her