Logo

Xerophyllum - Xerophyllum asphodeloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Xerophyllum - Xerophyllum asphodeloides

Xerophyllum er sammensat af græsk xeros = tør, og phyllon = blad, altså »den tørbladede«, og dette navn er meget betegnende for plantens smalle, græslignende, tørre grønne blade; asp­hodeloides = asphodeluslignende og hentyder til den høje, ranke blomster­stængel, som ender i en tæt, mange­blomstret, pyramideformet eller cylin­drisk klase af hvidgule, duftende blom­ster. Planten kommer oprindelig fra ­Nordamerika.

 

Vækstkrav: Xerophyllum er ikke helt hårdfør hos os, men kan trives i kold­hus eller som balje plante som en spæn­dende og ganske flot fornyelse på ter­rassen. Der skal være et tykt drænlag af småsten eller knuste potteskår i bunden af baljen, som fyldes med en humusrig kompostjord, tilsat rigeligt med tørvemel, som holdes konstant fugtigt sommeren igennem. Sidst på efteråret lader man den-tørre ind, idet man fjerner blomsterstilken. Den van­des kun meget sparsomt vinteren igen­nem.

 

Formering: Xerophyllum kan formeres ved frø, som sås under glas, eller ved deling af den tykke, træagtige rodstok i det tidlige forår.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her