Logo

Xerophyllum - Xerophyllum asphodeloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Xerophyllum - Xerophyllum asphodeloides

Xerophyllum er sammensat af græsk xeros = tør, og phyllon = blad, altså »den tørbladede«, og dette navn er meget betegnende for plantens smalle, græslignende, tørre grønne blade; asp­hodeloides = asphodeluslignende og hentyder til den høje, ranke blomster­stængel, som ender i en tæt, mange­blomstret, pyramideformet eller cylin­drisk klase af hvidgule, duftende blom­ster. Planten kommer oprindelig fra ­Nordamerika.

 

Vækstkrav: Xerophyllum er ikke helt hårdfør hos os, men kan trives i kold­hus eller som balje plante som en spæn­dende og ganske flot fornyelse på ter­rassen. Der skal være et tykt drænlag af småsten eller knuste potteskår i bunden af baljen, som fyldes med en humusrig kompostjord, tilsat rigeligt med tørvemel, som holdes konstant fugtigt sommeren igennem. Sidst på efteråret lader man den-tørre ind, idet man fjerner blomsterstilken. Den van­des kun meget sparsomt vinteren igen­nem.

 

Formering: Xerophyllum kan formeres ved frø, som sås under glas, eller ved deling af den tykke, træagtige rodstok i det tidlige forår.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!