Logo

Slyngkartoffel - Solanum wendlandii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slyngkartoffel - Solanum wendlandii

Slyngkartoflen stammer fra Costa Ri­ca, hvor den kan nå en højde af indtil 10 m. De grønne, saftige stængler er svagt tornede. Bladene, som kan blive op mod 20 cm lange og ca. 10 cm brede, har små, bagudvendte torne på nervernes underside. Blomsterne er lyseblå og 5-7 cm i diameter; de sidder i store klaser.

 

Pleje: Slyngkartoffel kan lide at have det varmt og fugtigt, og den kan blive stor og smuk i en vinterhave. Den kan klare sig på friland på et lunt sted som baljeplante, hvis den først flyttes ud i begyndelsen af juni og tages ind midt i september. Formeringen kan ske ved frø, som sås i februar på 22°C under­varme. Den kræver store potter, idet dens rodnet bliver kraftigt, og den må vandes og gødes godt. Stiklingeforme­ring kan også anvendes, hvis man har kunnet overvintre planten.

Væksten startes i januar eller februar, hvor de unge skud skæres med hæl. Stiklingerne bør have 22°C undervar­me. Ved omhyggelig pasning og fjer­nelse af blomsterstandene, så snart blomsterne begynder at visne, kan slyngkartoffel holdes i blomst næsten hele året.

 

Slyngkartoffel er en yndet prydplante i tropiske haver.

Andre arter: Solanum seaforthianum ligner ovennævnte meget, men er lidt mere varmekrævende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.762 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her