Logo

Trompetblomst - Campsis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trompetblomst - Campsis

Campsis betyder krumning og henty­der til støvdragerne, der krummer sig mod hinanden, mens det danske navn beskriver blomstens form. Slægten be­står af 2 arter, hvor den ene fra Nord­amerika er hårdfør i Danmark, mens den anden fra Kina og Japan kun kan vokse i hus. Trompetblomst er løvfæl­dende, kraftige buske, der delvis klat­rer ved hjælp af luftrødder. Bladene er modsatte, uligefinnede, og de store, smukke blomster er orangerøde eller skarlagenrøde og er samlet i endestille­de, tætte toppe. Frugten er en 10-15 cm lang kapsel med vingede frø.

 

Vækstkrav: Campsis radicans vokser bedst på en varm, beskyttet plads i sol i en næringsrig, ret fugtig jord. Campsis grandiflora og Campsis tagliabuana kan dyrkes i koldhus.

 

Trompetblomst (Campsis radicans) er en kraftig, klatrende busk med mange, store blomster i varme somre.

 

Arter:

Campsis grandiflora fra Kina og Japan er ikke hårdfør på friland i Danmark. Det er en kraftigtvoksende plante med 7-9-delte blade, der er glatte på undersiden. Blomsterne er tragt- til klokkeformede, skarlagenrø­de, ca. 6 cm i diameter og fremme i august-september. Plantes i vinterha­ve eller koldhus.

 

Campsis radicans fra Nordamerika kan vokse på friland i Danmark, men kræ­ver en lun, beskyttet plads. Planten er kraftig og danner rodskud. Bladene er 9-11-delte, mørkegrønne på oversiden og lysere med hår på undersiden. Blomsterne har en tragtformet krone og en 4-5 cm bred, udbredt krave; farven er oftest orange til orangerød. Juli-september.

 

Campsis tagliabuana er en krydsning mellem de to foregående arter og er ikke hårdfør på friland. Væksten er ikke så kraftig; planten er kun svagt klatrende og danner oftest en busk med udbredte grene. Blomsten er orangegul med rød krave og fremme i juli-september.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (31 stemmer)
Siden er blevet set 13.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
763814-10-2016 15:02:40 Elsebeth Rasmussen
Hvordan kan man frøformering den. Vores plante har for første gang fået fravælge. Mvh Elsebeth
653908-09-2016 08:05:21 Kirsten
Hvor kan man købe Capssis
295913-12-2014 16:02:16 Vibeke Poulsen
Du kan også formere den ved urteagtige stiklinger. Vores gror op ad taget, ( er nu ca. 8m) og nogle steder, hvor der havde samlet sig lidt løv/grene, har den slået rødder i dette. Den er ikke gået ind under tagstenene nogen steder, men ligger fladt på taget.
296026-07-2010 10:37:40 Irene
Endelig fant jeg et sted hvor der står at planten danner rodskud, så må man jo kunne formere den på den måde

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her