Logo

Arve - Grine til middag - Anagallis arvensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Arve - Grine til middag - Anagallis arvensis

Den røde arve træffes fortrinsvis på kalkholdig jord. Planten er enårig med indtil 50 cm lange, firkantede stængler, som ligger hen ad jorden. Bladene er modsatte med brune prikker på undersiden. De festlige, stjerneformede blomster er højrøde og sidder på lange trådfine stilke. Det folkelige navn »Grine til middag« har planten fået, fordi blomsterne kun er åbne mellem klokken 9 og 14. I overskyet vejr og regnvejr holdes blomsterne lukket. Plantens engelske navn Scarlet Pimpernel er kendt som dæknavn for en hi­storisk person, Sir Percy Blakeney, i hvis våben den røde arve indgik. Han anvendte blomsten som signatur under sine budskaber ved sine aktioner un­der den franske revolution. Hans navn er udødeliggjort i Baronesse Orczys roman The Scarlet Pimpernel.

I haven finder vi især den røde arve på velkultiveret jord, i køkkenhaven, i krydderhaven og i blomsterbedet. Den bliver aldrig til noget besværligt ukrudt, og den er nem at fjerne ved håndlugning.

--

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 6.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hyrdetaske - Capsella bursa-pastoris..Ses næsten hele året; Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter,...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!