Logo

Gåsemad, almindelig - Arabidopsis thallana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midt på foråret - tidligt efterår; Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige

Ses midt på foråret - tidligt efterår; Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige.

 

Vækstform:

De har alle en kort livscyklus, nogle gange endda meget kort (helt ned til tre uger for almindelig gåsemad) og små frø, der kan overleve i jorden i årtier. Rosetspringklap har også eksplosive frøkapsler, der slynger frøene langt omkring. Det er et næsten totalt udbredt ukrudt i pottedyrkede planter i planteskoler og havecentre.

 

Hvad man kan gøre:

For at undgå problemer i fremtiden, er det afgørende at forhindre frødannelse. Planterne skal luges eller trækkes op, selvom almindelig ravnefod er irriterende besværlig at trække op. Man kan nemt forhindre den i at spire med et jorddække eller en etableret beplantning.

 

Fordele:

Disse slægtninge til kål og brøndkarse er alle spiselige, selvom deres beskedne størrelse og korte livscyklus betyder, at de aldrig producerer ret meget, der er værd at spise.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
243406-05-2012 08:51:42 Eva Kock Sørensen
Det er en god ide at vise ukrudt her i foråret (gerne endnu mere tydeligt) her på siden, også meget gerne i tidlige stadier. Når jeg ikke ved, om det nu er en pæn blomst, der kommer eller hvad, kan jeg ikke nænne at hive det op. V. h. Eva

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her