Logo

Kæmpebjørneklo - Heracleum mantegazzianum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ses tidlig til sidst på sommeren. En form for ukrudt, der startede som en haveplante. Kæmpebjørneklo er dog sjældent et problem i haver, selvom den generelt er et stort problem i landskabet.

Ses tidlig til sidst på sommeren.

En anden form for ukrudt, der ligesom japanpileurt startede som en haveplante. Kæmpebjørneklo er dog sjældent et problem i haver, selvom den generelt er et stort problem i landskabet. Det er formentlig den højeste urteagtige plante i Europa.

 

Vækstform:

Denne ukrudtsplante danner store kolonier ved flodbredder og nogle gange på ubebyggede områder. På fugtig og frugtbar jord kan kæmpebjørneklos store frø, hurtige vækst og ekstremt store størrelse hurtigt invadere alle andre former for vegetation. En enkelt stor plante kan producere 20.000 frø.

 

Hvad man kan gøre:

Der er ikke de store chancer for at få kæmpebjørneklo ved et uheld, så den enkleste løsning er at lade være med at dyrke den. Den er toårig, så hvis man skærer den ned, før den sætter frø, spreder den sig ikke. Den eneste måde man kan forhindre den i at komme igen, er ved at skære rødderne over under jorden. Frøene er ikke holdbare i jorden. Mange steder i landet bruger man store ressourcer på at bekæmpe den. Hvis man kunne tænke sig noget lige så iøjnefaldende, men mindre besværligt i haven, kan man prøve almindelig assant (Ferula communis).

 

Artikel billede

Advarsel! Saften af kæmpebjørneklo får huden til at danne blærer i solskin.

Artikel billede

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!