Logo

Kvikgræs, almindelig - Elytrigis repens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses tidlig sommer - midt på efteråret. Blandt ukrudtsgræsser i køligt klima er almindelig kvikgræs i en klasse for sig selv. Ingen anden græs er årsag til bare halvt så mange problemer som denne art.

Ses tidlig sommer - midt på efteråret.

Blandt ukrudtsgræsser i køligt klima er almindelig kvikgræs i en klasse for sig selv. Ingen anden græs er årsag til bare halvt så mange problemer som denne art.

 

Vækstform:

Almindelig kvikgræs er vidt udbredt i vej kanter og på dyrkede marker, på ubebyggede grunde og i haver i de fleste jordtyper. Hurtigtvoksende jordstængler er kvikgræssets vigtigste våben. En komplet udgravning af en enkelt plante afslørede 154 m jordstængel, som havde givet ophav til 206 skud over jorden. Hvert eneste stykke jordstængel med en knop kan vokse op til en ny plante.

 

Hvad man kan gøre:

Konstant lugning vil svække almindelig kvikgræs, men udryddelse kræver, at jordstænglerne skal graves op. Det er heldigvis ret nemt, eftersom de sjældent ligger dybere end 20 cm. Brug en greb til gravningen, og sørg for at løsne jorden undervejs. Så kan det som regel lade sig gøre at trække lange intakte længder jordstængler op. Brug ikke en spade. Den vil kun hakke jordstænglerne i stykker og gøre arbejdet mere vanskeligt. Almindelig kvikgræs danner ikke ret mange frø, og de overlever ikke særlig længe i jorden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 4.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her