Logo

Markfrytle - Luzula campestris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ses tidligt forår - midsommer. Her er et levende bevis på, at intet er gratis i denne verden. De fleste andre almindelige typer plæneukrudt foretrækker neutral eller basisk jord, så dem kan man ...

Ses tidligt forår - midsommer.

Her er et levende bevis på, at intet er gratis i denne verden. De fleste andre almindelige typer plæneukrudt foretrækker neutral eller basisk jord, så dem kan man holde væk ved at gøre plænen mere sur. Desværre trives markfrytle aldeles glimrende på sur jord.

 

Vækstform:

Markfrytle ligner meget plænegræsser bortset fra de lange hår på kanterne af bladene, og ligesom græsserne vokser den fra basis, så den kan vokse videre efter en klipning. Den blomstrer og sætter frø om foråret, ofte før man begynder at slå græsplænen, og den spreder sig også med korte udløbere.

 

Hvad man kan gøre:

Små forekomster kan graves op, men den eneste langtidsholdbare løsning er at tilsætte kalk i jorden for at hæve dens pH og gøre den mindre sur. På den anden side ser markfrytle ikke ret meget anderledes ud end græs, så hvorfor ikke bare tolerere den?

 

Artikel billede

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!