Logo

Topamaranth - Amaranthus hybridus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midsommer - midt på efteråret; Topamaranth er en af mange lignende arter. Den spirer om sommeren og blomstrer og sætter frø meget hurtigt. Småplanterne vokser først langsomt og kan nemt ...

Ses midsommer - midt på efteråret;

 Topamaranth er en af mange lignende arter. Den spirer om sommeren og blomstrer og sætter frø meget hurtigt. Småplanterne vokser først langsomt og kan nemt dræbes ved lugning. Større planter kan trækkes op, men det skal være, før de sætter frø. De talrige frø er almindelige i jorden.

 

Det meste ukrudt i Danmark hører hjemme i tempererede områder, selvom nogle af dem kommer fra varmere områder. Men der er nogle få enårige, der endnu ikke har haft så stor betydning i disse områder. De er mere almindelige på steder med varmere somre.

Det meste tempererede ukrudt laver fotosyntese (producerer energi af sollys) på samme måde som de fleste andre planter, men amaranth og rævehale udfører C4-fotosyntese. Det fungerer bedre i varmt og tørt klima og danner mere sukker, der kan drive en endnu hurtigere vækst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.564 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her