Logo

Trekantet løg - Allium triquetrum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midt på foråret - tidlig sommer; Trekantet løg er en af de mange løgarter, der dyrkes i haver. Den stammer fra det sydvestlige Europa og optræder nu som ukrudt i mildt klima ...

Ses midt på foråret - tidlig sommer;

Trekantet løg er en af de mange løgarter, der dyrkes i haver. Den stammer fra det sydvestlige Europa og optræder nu som ukrudt i mildt klima fra New Zealand til Californien. Den er meget charmerende, men jeg tror, man skal være lidt tosset for overhovedet at begynde at dyrke den.

Den spreder sig både med frø og talrige små løg, som nemt bliver transporteret med i jord. Man kan godt grave den ud, men det er nemt at overse de mindste af løgene. Det er en meget lille trøst, at hele planten kan spises. Den har en mild løg- eller hvidløgssmag.

 

Havebøller

Det meste ukrudt er ikke blevet inviteret, men planten, som beskrives her, er bevidst blevet bragt ind i haverne som prydplanter, men de har vist sig at have bøllemanerer.

Mange smukke haveplanter har knolde (opsvulmede underjordiske stængler) eller løg (der består af kødfulde blade), men nogle af dem kan være problematiske haveskurke.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her