Logo

Hvidløg - Allium sativum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidløg - Allium sativum

Hvidløg (Allium sativum) er en af de ældst kendte og stærkest smagende løgarter. Plantens oprindelse er uvis, men den dyrkedes allerede i oldtidens Ægypten. Den blev antagelig ført til Norden i middelalderen af munke, der anvendte den som lægeurt, bl.a. mod gigt og podagra, og den skulle også være virksom mod børneorm og vorter. I Frankrig og andre solvarme dele af verden dyrkes langt flere hvidløg end her i landet.

 

Løget består af et moderløg, omgivet af talrige små sideløg, hvidløgsfed, der alle er indesluttet af fælles, gråhvide løgskæl. Lugt og smag er meget skarp, men giver i mindre mængde en fin smagstilsætning til mange retter. Bla­dene er linjeformede med køl. Blom­sterstanden er en skærm med hvide, grønlige eller rødlige blomster, og der udvikles ofte yngleløg imellem blom­sterne.

 

Vækstkrav: Hvidløg er hårdfør og kan vokse på samme sted i flere år; kultu­ren bliver dog bedst, når løgene om efteråret graves op.

 

Pleje: Sideløg lægges i det tidlige forår i en muldrig, ikke for let jord. Så snart toppen er visnet bort i løbet af somme­ren, graves løgene op, tørres og opbe­vares i bundter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (23 stemmer)
Siden er blevet set 3.712 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?



Effektiv reklame - klik her