Logo

Spidskål - Brassica oleracea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidskål - Brassica oleracea

Spidskål minder om hvidkål, som den er nær beslægtet med, men er betyde­lig mildere i smagen. Hovedet er mere eller mindre spidst, og bladene, der ofte er friskgrønne, danner et løsere hoved. Planten dyrkes især til tidlig brug eller til anvendelse som grønsag om efteråret.

 

Vækstkrav: Spidskål trives bedst i en næringsrig jord med pH omkring 7,0.

 

Pleje: For at opnå en tidlig høst i slutningen af maj eller begyndelsen af juni sås frøet 10.-15. september i kold bænk eller hus; planterne prikles eller pottes for overvintring i frostfrit hus og udplantes efter afhærdning i april på friland med afstanden 50-60 cm. Til anvendelse fra midt i juni og fremefter sås de middeltidlige eller sene sorter i varmhus i februar-marts; planterne prikles og vokser videre i halvvarm bænk eller hus og udplantes i april-­maj. I tørre perioder må der sørges for rigelig vanding.

 

Sorter: Tidlig, til overvintring, er 'Erstling' med fast, spidst hoved. Mid­deltid lige er 'Charleston Wakefield' med ret kort, bredt hoved og 'Jersey Wakefield' med stort, blådugget ho­ved. Sen er 'Winnigstådter' med stort, spidst, mørkegrønt hoved.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her