Logo

Engletrompet - Brugmansia / Datura suaveolens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Engletrompet -  Brugmansia / Datura suaveolens

Engletrompet - Brugmansia (hed tidligere Datura suaveolens)

Engletrompet forekommer med hvide, gule og rosa fyldte eller enkelte blomster. Engletrompet er hjemmehørende i Mexico. Bladene er æg-elliptiske og næsten glatte. Blomsterne er hvide og duftende, hængende, trompetlignende og 20-25 cm lange. Sorten 'Plena' har fyldte blomster, mens 'Chlorantha' har gule blomster, og 'Rosea' har rosenrø­de blomster. Plantesaften og frøene er giftige. 

 

Engletrompet -  Brugmansia / Datura suaveolens

 

Pasning: Engletrompet foretrækker en kraftig jord samt rigelig vand og næ­ring i sommerperioden. Om vinteren tilføres ikke næring. Planten bør place­res så lyst som muligt. Småplanter kan stå i stuen, mens større planter er velegnede til vinterhave eller til an­bringelse udendørs om sommeren på et sted, hvor der er sol og læ. Om vinteren må temperaturen ikke kom­me under 10°C. Ved fjernelse af side­skud på stammen kan planten formes til et enstammet krontræ. Omplant­ning sker i februar.

 

Engletrompet -  Brugmansia / Datura suaveolens

Datura sanguinea, en nær slægtning til englebasun og engletrompet, har ejendommeligt farvede blomster.

 

Formering: Engletrompet formeres ved topstiklinger i februar-marts. Man stikker i en standardjord, hvis hoved­bestanddel er spagnum. Ved en tempe­ratur på ca. 20°C slår stiklingerne rod i løbet af 2-3 uger.

 

Skadedyr: Spindemider og snegle kan være alvorlige skadedyr på engletrom­pet. Angående bekæmpelsesmidler, se under englebasun.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (53 stemmer)
Siden er blevet set 9.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1226417-06-2018 14:46:50 lone fragtrup
min duftende dobbelte hvide datura har fået mider. hvad gør jeg. har nogen et godt råd.
251419-10-2014 12:39:14 Kathe Jensen.
Min Hvide Engletrompet Da"tura . Står altid for 3. år i træk. Juleaften med. 12 hvide Engletrompeter. Husk at vande den i underskålen , så suger den selv, en gang om ugen, men sparsomt. Jeg Elsker den Hvide.
251515-10-2014 21:57:34 Dorthe Mørc
Min gule engletrompet et blevet så stor og bred, at det er et problem at overvintre den. Kan jeg godt beskære den nu i oktober før den bliver sat til hvile indendørs?
251610-05-2011 15:24:31 lis ulbrandt jensen
min engletrompet begyndte at blomstre i april og står nu med 6-7 blomster. sidste gang var der også 7 blomster. De afløser hinanden. Den har stået i havestuen i vinter. Jeg var meget spændt på om den klarede det.
251709-07-2010 13:35:25 Lene Valbjørn
Jeg vil meget gerne købe engletrompeten, der hedder
"Datura suaveolens". Er der nogen, der måske vil sælge mig et par stiklinger, når vi nærmer os efterår/vinter. Jeg har tidligere haft den og er helt vild med den. Og jeg kan ikke købe den her i Horsens. Mit tlf. nr. 20.89.71.86

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os