Logo

Pedilanthus - Devil's Backbone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pedilanthus - Devil's Backbone

Denne store familie er en, som man kan finde i havecentre fra tid til anden. Normalt bliver den ikke udstillet sammen med de andre kaktus og sukkulenter, men sammen med de almindelige stueplanter, hvilket også giver et fingerpeg om, hvilke forhold den bedst trives i. Pedilanthus-slægten kommer udelukkende fra Amerika. De fleste fra Mexico, selvom det simpelthen kan være et spørgsmål om, at planterne ikke er blevet opdaget og navngivet.

Pedilanthus tithymaloides er den art, man ofte ser til salg, og altid i sin brogede form. Den er leddelt, på grænsen til zigzagformet, med grønne, brogede blade i omkring halvdelen af sin højde. Hvis den beslutter sig for at blomstre, og denne bestemte art er ikke så meget for det, er blomsterne røde. Mange mennesker synes, de ligner en rød fugl.

Pedilanthus macrocarpus er også leddelt, men leddene sidder på en stort set ret linje, der kan nå en højde af 2 m uden problemer. Den skal omplantes regelmæssigt for at blive ved med at vokse godt. Ved blomstringen er blomsterne røde og ligner små fugle. Denne bestemte art har meget filtede, grålige stængler og meget små blade, der hurtigt tabes. Planten danner ofte monstrøs vækst, et resultat, tror vi, af forceret vækst. Hvis den får plads nok, er denne monstrøse vækstform endnu mere udtalt, men det giver svagere blomstring.

Planterne formeres ved frø (tre frø i en kapsel) eller stiklinger. Stiklinger er meget længe om at komme i gang, ofte et eller to år. Her er et trick, som vi er blevet rådet til at prøve med alle tyndstænglede sukkulenter. Bind et helt bundt stængler sammen og plant bundtet i en potte.

 

Pedilanthus macrocarpus - Lady's Slipper /redbird / skobusk

 

Pedilanthus macrocarpus - Lady's Slipper /redbird / skobusk

 

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her