Logo

Rodriguezia - Rodri'guezia 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodriguezia - Rodri'guezia 2

Rodriguezia er epifytisk og lever såle­des på andre planter uden at tage næring fra dem. Den er hjemmehøren­de i områderne fra Mexico til Brasili­en, på Antillerne samt i Peru og Ecua­dor og har fået navn efter den spanske botaniker, læge og apoteker Don Ma­nuel Rodriguez de Vera (1780-1846). Det er en lille plante med ægformede pseudobulber og læderagtige blade. Blomsterstænglen er kort og hængen­de, og blomsterne er farverige, varie­rende fra røde til rent hvide. Rodriguezia er så nær beslægtet med en række forskellige orkidéslægter, at der er opstået slægtskrydsninger. Her kan bl.a. nævnes Rodricidium (Rodri­guezia x Oncidium) og Rodritonia (Ro­driguezia x Miltonia). Disse krydsnin­ger har svag vækst, men er meget blomsterrige.

 

Pleje: Rodriguezia er en af de orkidé­er, som kan klare sig i en luftfugtighed på 40-70%, dvs. almindeligt stue­klima. De mindste planter klarer sig bedst, når de bindes fast på et bark­stykke af f.eks. korkeg; men kraftige arter klarer sig godt i potter med meget grov spagnum. Om vinteren skal plan­terne ikke have ret meget vand, kun så meget, at pseudobulberne ikke skrumper ind. Der tilføres regelmæssigt næring i sommerhalvåret.

 

Rodriguezia blomstrer villigt, selv tør stueluft.

 

Formering: Rodriguezia formeres i hjemlandet ved frø; men i Europa har man indtil nu kun importeret planter fra hjemlandene. Det synes ikke mu­ligt at dele planterne. Frøformering af orkidéer er normalt en vanskelig opga­ve, som varetages af specialvirksornhe­der.

 

Arter:

Rodriguezia decora blomstrer i september-oktober og har hvid rosa blomster.

Rodriguezia secynda har røde blom­ster. Blomstringstidspunktet falder som regel i maj-juni.

Rodriguezia venusta har hvide og gule blomster. Blomstringstidspunktet er oftest oktober.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her