Logo

Stuekatost - Anisodontea capensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stuekatost - Anisodontea capensis

Stuekatost stammer fra Sydafrika og er en lille busk med hårede, ret klæbrige, let trelappede blade, som kan minde om løvet hos stikkelsbærbusken. Blomsterne er rosafarvede og minder om blomsterne hos katost. Planten havde tidligere det botaniske navn Malvastrum capense.

 

Pleje: Stuekatost skal helst have så meget lys som muligt; når den står i mørke rum, bliver den lang og kedelig. Den trives bedst i rum, hvor varmen ikke er for kraftig; men under 15°C om vinteren tåler den ikke. Om sommeren trives den fint udendørs på en plads, beskyttet mod direkte sol. Den skal vandes og gødes hyppigt om somme­ren, mens den om vinteren slet ikke gødes og kun vandes, når jorden er ved at blive tør. Om foråret, i marts-april, kan stuekatost skæres kraftigt tilbage; det giver bedre forgrenede, mere kom­pakte planter. Bratte klimaforandrin­ger som pludselige temperaturændrin­ger kan medføre gule blade og bladtab.

 

Formering: Stuekatost formeres om foråret ved topstiklinger, der kan tages fra skud, som er fjernet fra planten ved tilbageskæring; disse stiklinger stikkes i et fugtigt substrat. For at holde sluttet luft og dermed høj luft­fugtighed i roddannelsesperioden dæk­ker man stiklingerne med klar plastic.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
148707-08-2014 16:37:58 Lisbeth Glud
Mit "kærlighedtræ" har blomstret livligt, men næste hold blomster ser ud til at tørre fuldstændig ind og i stedet er der frø i de tørre kapsler, og det var jo ikke meningen. Bladene er fint grønne og den er vandet så den ikke har været tørret ud. Den står ude i direkte sol. Hvad er der galt?
148829-04-2011 08:47:41 Dorte Lorenzen
der er min første plante jeg har set dem før og da jeg så et kærlighedstrær i går skulle jeg have det så nu håber jeg den ikke går ud for mig.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her