Logo

Systemhave

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Systemhave

En systemhave er en have, som er indrettet med botanisk undervisning og forskning for øje, og havens opde­ling svarer til det botaniske systems opdeling i ordener, familier, slægter og arter. Denne videnskabelige systema­tik er hovedsagelig baseret på detaljer i blomstens opbygning og dermed plan­tens formeringsforhold.

Også i mindre haver kan man udmær­ket have fornøjelse af at samle og sammenstille planter fra artsrige fami­lier, f.eks. pilefamilien; for trods man­ge forskellige vækstformer er slægtskabet i blomsterformen, vinterkarakter m.m. tydelig. Planter kan også samles i grupper efter blomsterfarver, blom­stringstider, særlige jordbundskrav, krav til lys og skygge, eller det kan dreje sig om grupper, der har en særlig værdi i husholdningen, f.eks. frugt­planter, køkkenurter, krydderurter osv. Ofte vil sådanne systemhaver gøre et smukt indtryk og alligevel opfylde normale funktionskrav.

Se også artiklerne Arboret, Botaniske haver, Rosarium og Pinet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her