Logo

Gitterblad - Aponogeton

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gitterblad - Aponogeton

Formering:  

Gitterblad-arterne er hjemmehørende i Centralafrika. Alle arter af gitterblad er vandplanter, der for det meste vok­ser under vandet. Hos enkelte arter kommer bladene op til vandoverfla­den.

 

En detalje af blomsterstanden hos gitterblad (Aponogeton distachyos)

 

Kultur: Aponogeton distachyos kan gro ved temperaturer ned til 5-10°C og kan således anvendes i havebassiner, bedst i kalkfrit vand. Om vinteren skal den knoldformede rodstok opbevares kø­ligt, men frostfrit. De øvrige arter er kun egnet til indendørs akvarier.

 

Arter: Aponogeton distachyos har en tyk og knoldformet rodstok. Bladene kommer op og flyder på vandoverfla­den; de bliver indtil 25 cm lange, 5 cm brede og er helrandede og langstil­kede. Blomsterne er små, hvide, vel­duftende og omgivet af to rækker hvi­de forblade, der minder om kronblade. Forblade er blade, der afviger i udse­ende fra almindelige blade og som sidder højere oppe på blomsterstilken end løvbladene. Planten kom til Euro­pa fra Sydafrika i 1788 og findes nu forvildet bl.a. i Sydfrankrig. Aponogeton madagascariensis stam­mer fra Madagascar. Bladene forbliver under vandet og har ingen egentlig bladplade, men bladnerverne danner et »gitter«. Planten kræver, at vandet, den vokser i, er i bevægelse. Blom­sterstanden udvikler sig over vandet, men efter bestøvningen synker den ned under vandet, hvor frøene udvik­ler sig.

Da alle arter af gitterblad let krydses indbyrdes, findes der en hel del hybri­der.

 

Gitterblad (Apanagetan distachyas) kan gro ved temperaturer ned til 5-10°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her