Logo

Gitterblad - Aponogeton

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gitterblad - Aponogeton

Formering:  

Gitterblad-arterne er hjemmehørende i Centralafrika. Alle arter af gitterblad er vandplanter, der for det meste vok­ser under vandet. Hos enkelte arter kommer bladene op til vandoverfla­den.

 

En detalje af blomsterstanden hos gitterblad (Aponogeton distachyos)

 

Kultur: Aponogeton distachyos kan gro ved temperaturer ned til 5-10°C og kan således anvendes i havebassiner, bedst i kalkfrit vand. Om vinteren skal den knoldformede rodstok opbevares kø­ligt, men frostfrit. De øvrige arter er kun egnet til indendørs akvarier.

 

Arter: Aponogeton distachyos har en tyk og knoldformet rodstok. Bladene kommer op og flyder på vandoverfla­den; de bliver indtil 25 cm lange, 5 cm brede og er helrandede og langstil­kede. Blomsterne er små, hvide, vel­duftende og omgivet af to rækker hvi­de forblade, der minder om kronblade. Forblade er blade, der afviger i udse­ende fra almindelige blade og som sidder højere oppe på blomsterstilken end løvbladene. Planten kom til Euro­pa fra Sydafrika i 1788 og findes nu forvildet bl.a. i Sydfrankrig. Aponogeton madagascariensis stam­mer fra Madagascar. Bladene forbliver under vandet og har ingen egentlig bladplade, men bladnerverne danner et »gitter«. Planten kræver, at vandet, den vokser i, er i bevægelse. Blom­sterstanden udvikler sig over vandet, men efter bestøvningen synker den ned under vandet, hvor frøene udvik­ler sig.

Da alle arter af gitterblad let krydses indbyrdes, findes der en hel del hybri­der.

 

Gitterblad (Apanagetan distachyas) kan gro ved temperaturer ned til 5-10°C.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!