Logo

Hornblad - Ceratophyllum demersum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hornblad - Ceratophyllum demersum

Hornblad er en vandplante med hornagtigt krummede, nåleformede blade, som antydet i det botaniske navn Cera­tophyllum efter græsk keras = horn og phyllon = blad. Planten har ingen egentlige rødder, men forankrer sig med hvidlige forgreninger i bunden af stillestående eller langsomt flydende ferskvand. De lange, rigt forgrenede stængler flyder i vandet; men fiskes de op af vandet, virker de uanselige og falder sammen i grønne klumper. De ovale frugter har foroven et langt horn og forneden to nedadbøjede torne.

 

Vækstkrav: Uforurenet ferskvand i sol eller skygge.

 

Pleje: Hornblad formeres ved deling. Små stængelstykker kastes simpelt hen ud i vandet, hvor de straks begynder at forgrene sig. De kan på ret kort tid fylde en lille havedam. Hornblad er en god iltproducent, som tilfører vandet og dets fisk og insekter betydelige mængder ilt. For voldsom vækst kan begrænses ved, at man fjerner en del af plantemassen med en rive.

 

Anvendelse: Bedst i damme eller bæk­løb med god plads. Uegnet i akvarier, hvor planten vokser for stærkt.

 

Andre arter: Ceratophyllum submer­sum har en finere stængel, slappe blade og hårfine bladflige. Frugten har kun et enkelt horn.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 5.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
145108-11-2011 19:40:41 Bjarne Boding
Det passer ikke, at planten er uegnet i akvarier. Jeg har indført den i mine akvarier fra min havedam og den trives udmærket, men skal da ganske rigtigt tyndes ud ind i mellem. Planten sælges iøvrigt i akvarieforretninger under samme latinske navn.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her