Logo

Kantarel - Cantharellus cibartus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kantarel - Cantharellus cibartus

Det botaniske navn Cantharellus kom­mer af græsk kantharos, der betegner en slags drikkekar og hentyder til hattens karakteristiske tragtform. Almindelig kantarel (Cantharellus cibarius) har brungul til orangegul hat og stok eller er til tider rent gul. Hatten er tragtfor­met og randen bølget og lysere gul. Lamellerne er tykke, stokken glat, og kødet er bleggult. Frugtlegemerne vokser ofte i hekseringe og træffes i løv- eller nåleskove fra juli. Svampen har en karakteristisk, krydret smag.

 

Almindelig kantarel (Cantharellus cibarius) er en let kendelig, velsmagende svamp.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 1.816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
309621-03-2010 09:29:36 Finn Jensen
Meget populær i Østrig der hedder den Eierschwammerl man kommer den i æggekage med stegt bacon på toppen.
I tyskland hedder den Pfifferlinge.

Fortæl dine venner om os