Logo

Sølvglans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sølvglans

Sølvglans er en ondartet svamp, der især angriber blommetræer. Det meste af træet her er efterhånden skåret væk.

Sølvglans er en ikke ualmindelig syg­dom på blommetræer, hvis blade får et sølvagtigt skær. Sygdommen forårsa­ges af svampen Stereum purpureum, der dog ikke findes i bladene, men i grenene eller stammen. Giftstoffer fra svampen har en fjernvirkning på bla­dene, hvis overhudsceller løsner sig, så at lyset tilbagekastes, og det giver bladene det sølvagtige skær. Til tider ses svampens frugtlegemer på stam­men som hårde, hårede konsoller med porer på undersiden, hvorfra sporerne spredes.

Bekæmpelse er ikke mulig; hvis frugtudbyttet nedsættes for kraf­tigt, graves træet op. Svampeangreb forebygges ved at male beskæresår, så at svampesporerne ikke kan spire og få fodfæste på det blotlagte ved.

Uægte sølvglans forekommer til tider på træer efter omplantning eller efter kraftig tilbageskæring og må betragtes som et vækstchok, der fortager sig efter et par år.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her