Logo

Afhærdning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Afhærdning

 

Planter, som i den kolde tid tiltrækkes eller overvintres lunt, f.eks. i en vindueskarm, et drivhus, en drivbænk eller solfanger, må langsomt vænnes til de barskere forhold udendørs. Dette kal­des at afhærde planterne.

Planter, som har stået f.eks. i vindues­karmen, kan om foråret sættes ud på lune dage, først et par timer, senere i længere og længere tid og til sidst et lunt sted om natten, inden de til sidst plantes ud på voksestedet. Har man planterne i drivhus, i bænk eller under solfanger, giver man i begyndelsen lidt luft om dagen ved at åbne en dør, sætte en klods under vinduet over bænken eller linde på glasset eller plastic'en på solfangeren. Efterhånden, afhængigt af vejr og temperatur, giver man mere og mere luft, til der til sidst er så frit som muligt. Først derefter kan man plante ud på voksestedet. I begyndel­sen må man passe på, at der ikke bliver træk, da dette kan skade slemt.

Ved afhærdningen bliver planterne mere stive og mere kompakte og min­dre modtagelige for sygdomme. Springes afhærdningen over, er der stor risiko for, at planterne ved ud­plantning får et chok, stopper i væk­sten og bliver et let bytte for sygdom­me, så udbyttet bliver dårligt.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.447 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her