Logo

Belle amour

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Alba-roser er kraftigt voksende og meget hårdføre roser med få, men kraftige torne. Enkelte er næsten tornløse. De er sommer­blomstrende, og for de flestes vedkommende skyggetolerante. Se mere her...

En dejlig rose, som i hvert fald på to punkter adskiller sig fra næsten alle gamle roser. De lyserøde til sart lyserøde blomster har et skær af laks, og duften er den helt specielle, sødlige og lidt tunge myrraduft. De let skålformede blomster er 5-6 cm i diameter og nærmest halvfyldte, så man lige ser de store, gyldne støvdragere. Sommerblomstrende. Væksten er kraftig, grenene tornede og løvet grågrønt. dunet. Det tyder på delvis Rosa dama­scena-oprindelse. Højde 150 cm - bredde 120 cm. Trives både i sol og i halvskygge.

Ukendt oprindelse. Rosen blev før 1950 fundet ved et kloster i Normandiet, Frankrig. I 1959 fandt man også en gammel plante i England. 'Arvensis Splendens', den rankende, myrraduftende rose (kendt før 1835) er muligvis en af 'forfædrene' .

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her