Logo

Brudekrans - Francoa sonchifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brudekrans - Francoa sonchifolia

Navnet Francoa er givet til ære for den spanske botaniker Franciscus Franco, der levede som læge i det 16. århundre­de. Begge de varieteter, som omtales her, stammer fra bjergegnene i Chile. Blomsterne er hvide, lyserøde eller rosenrøde.

 

Varieteter:

Francoa sonchifolia var. appendiculata er en hårdfør plante, som blomstrer i juli-september med blegrosa blomster. Den bliver 50- høj.

Francoa sonchifolia var. ramo­sa har lyreformede blade. De hvide blomster er samlet i aksformede, håre­de blomsterstande. Blomsterne er no­get mindre end hos den førstnævnte art. Planten bliver ca. høj.

 

Pasning: Planterne gror godt i en al­mindelig pottejord og er velegnede til udplantning om sommeren. Flere plan­ter i en balje eller stor urtepotte er dekorative i atriumhaven, på terrassen eller altanen. Om vinteren overvintres de ved en minimumstemperatur på ca. . Hvert andet år pottes planten om.

 

Formering: Der sås om foråret ved en temperatur på ca. . Efter at de fremspirede planter er pottet op, kan de i maj sættes udenfor, enten i potten eller de kan plantes direkte i jorden. Om efteråret tages de ind igen og pottes.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her